Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta palkitsi Sallan taideseura ry:n Tehemä Pois -palkinnolla

17.11.2023

Vuoden 2023 Tehemä pois järjestöpalkinnon saaja on Sallan Taideseura ry.

Lapin maakunnan järjestöneuvottelukunta palkitsee vuonna 2023 Tehemä pois -palkinnolla Sallan Taideseura ry:n. Tehemä pois -järjestöpalkinto myönnetään järjestöille tai verkostoille, jotka ovat toiminnallaan innostaneet, edesauttaneet ja rakentaneet yhteistyötä järjestöjen ja/tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Sallan taideseura edistää pienessä kunnassa hyvinvointia kulttuurin keinoin ja vapaaehtoisvoimin. Toiminta on myös ylisukupolvista ja yhteistyötä tehdään paikallisten koulujen, kunnan ja yrittäjien kanssa.

Sallan taideseura on ottanut tyhjän liikekiinteistön käyttöön ja siitä on muodostunut kuntalaisten kohtaamispaikka, joka on tuonut Sallan katukuvaan uutta positiivista ilmettä.  Lyylin Salongin perustaminen kautta yhdistys on tuonut toimintaansa esille ja edistänyt omalla toiminnallaan paikallisten taitelijoiden näkyvyyttä.

Lyylin salongissa järjestetään tapahtumia ja kursseja ja siellä on kahvila ja paikallisten käsitöiden myyntiä. Salongissa kokoontuu kansalaisopiston kuvataideryhmä, koululaiset vierailevat siellä käsityötunnillaan ja siellä järjestetään kaikille avoimia joulumyyjäisiä sekä tarjotaan taiteilijoille yksityisnäyttelytilaa. Kaikki toiminta tehdään vapaaehtoisvoimin.

Palkintoa haettiin 9 eri toimijalle, joista kaikilla oli merkittävää lappilaisten hyvinvointia lisäävää toimintaa. Järjestöneuvottelukunnan puheenjohtajan Hilkka Halosen mukaan valinta oli vaikea ja hän kiittää kaikkia palkinnon hakijoita vaikuttavasta toiminnasta.

Palkinto luovutettiin 17.11. Sodankylässä pidettävässä Lapin maakunnallisessa Järjestöfoorumissa.

Lisätietoja: Järjestöneuvottelukunnan puheenjohtaja Hilkka Halonen 040 566 3447 hilkka.halonen@meriva.com, tai sihteeri Riitta Ollila p. 040 198 2203, riitta.ollila@lapinsotu.fi

Lapin maakunnallinen Järjestöneuvottelukunta on Lapin liiton hallituksen nelivuotiskausittain nimeämä järjestöjen ja aluekehitysviranomaisten yhteistyöelin. Neuvottelukunnan tehtävänä on mm. järjestötoiminnan näkyväksi ja tunnetuksi tekeminen maakunnassa, järjestöjen välisen, järjestöjen ja julkisen sektorin yhteistyön edistäminen, toimiminen lappilaisen järjestökentän äänenä ja vaikuttajana järjestöjen tärkeinä pitämissä asioissa, järjestöjen integroiminen mukaan maakunnalliseen hyvinvointi- ja ohjelmatyöhön sekä maakunnallinen järjestöstrategia. Järjestöneuvottelukunta organisoi vuosittain maakunnallisen järjestöfoorumin yhdessä Lapin sosiaali- ja terveysturvaturvayhdistyksen kanssa.

Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta palkitsee vuoden vapaaehtoisen toimintamuodon tai vapaaehtoisteon. Palkinto myönnetään järjestöille tai verkostoille, jotka ovat toiminnallaan innostaneet, edesauttaneet ja rakentaneet yhteistyötä järjestöjen ja/tai muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.