Uusi hankekoordinaattorimme sekä järjestöassistenttimme esittäytyvät

25.4.2024

Olen Riikka Wikström ja aloitin maaliskuun Vasa2 hankkeen Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen hankekoordinaattorina. Työelämäpolkuni on kulkenut Rovaniemeltä pääkaupunkiseudulle ja takaisin Lappiin. Olen aikaisemmin työskennellyt mm. kuntoutuksen, digitaalisen kehittämisen ja järjestötyön parissa. Kompassina ja suunnan viitoittajana työelämäpolullani on aina ollut työn sisällön merkityksellisyys ja vaikuttaminen sekä ehdottomasti ihmisten kanssa yhdessä tehtävä toiminta.

Vasa2 hankkeen tavoitteena on edistää ennaltaehkäisevää toimintaa, varhaisen vaiheen ongelmien tunnistamista ja oikea-aikaisen toiminnan mahdollisuuksia. Hankkeessa kehitetään ja jalkautetaan Lapin alueella toimintamalleja, joilla tilanteisiin voidaan reagoida ennen kuin ongelmat alkavat kasaantua. Hankekoordinaattorina olen mukana mm. hyvinvointialueen palvelutarjottimen kehittämisessä järjestöjen näkyvyyden näkökulmasta niin että Lappilaiset järjestöt ovat löydettävissä nyt ja tulevaisuudessa.

Tulen mielelläni yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksiin ja tapahtumiin mukaan ja autan myös lähellä.fi ilmoitusten tekemisessä ja näkyvyyshaasteissa.

Mie olen Meeri Pesonen, vuonna 2021 Joensuusta rovaniemeläistynyt ja viime joulukuussa valmistunut liiketalouden (AMK) tradenomi. Aloitin Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksellä järjestöassistentin työtehtävissä 15.4. Paikka auki -ohjelman kautta ja työnkuva onkin jo tähän mennessä vaikuttanut hyvin monipuoliselta ja kiinnostavalta. 

Tradenomitutkintoni aikana suorittamissani harjoitteluissa pääsin keräämään arvokasta työkokemusta erityisesti markkinoinnin saralla. Tuotin sisältöä yritysten sosiaaliseen mediaan ja nettisivuille, valokuvasin, ylläpidin nettisivuja sekä olin mukana tapahtumasuunnittelussa ja muissa moninaisissa markkinoinnin toimenpiteissä. Lisäksi toimin kevytyrittäjänä markkinoinnin ja PR-työn parissa. Kesätöissä olen toiminut myös lastenhoitajana, kiinteistönhuoltajana sekä vapaaehtoistyöntekijänä. 

Tulevissa järjestöassistentin työtehtävissäni toivoisinkin pystyväni hyödyntämään jo kerättyjä tietoja ja taitojani sekä kehittämään niitä entisestään. Lisäksi uuden oppiminen monipuolisten työtehtävien parissa - erityisesti viestintä- ja tapahtumapuolella - kiinnostaa minua suuresti. Vuoden päästä olen toivottavasti jo päässyt jos jonkinlaiseen tekemiseen mukaan!