Musiikkitahtotyöpajan ohjaaja -koulutus

22.1.2024

Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen Oman elämäni sävelet -hankkeessa on kehitetty Musiikkitahto-menetelmä™ jota erilaiset toimijat voivat hyödyntää omassa työssään.

Musiikkitahto-menetelmä tukee kulttuurillisten oikeuksien toteutumista ja lisää mahdollisuuksia yksilöllisen hoivan ja kuntoutuksen saamiseen. Mielimusiikilla on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia tunteisiin, muistiin, puheeseen, aisteihin ja liikkumiseen ja sitä voi hyödyntää hoiva- tai kuntoutussuunnitelmia tehdessä sekä arjen elävöittämiseen.

Koulutamme Musiikkitahtotyöpajan ohjaajia tiiviillä verkkokoulutuksella, joka sisältää käytännönläheisiä ja konkreettisia esimerkkejä menetelmän hyödyntämiseen omien asiakkaiden kanssa. Musiikkitahtotyöpajan ohjaajalla ei tarvitse olla musiikillisia taitoja, sillä musiikkitahtotyöpajan ohjaamisessa olennaisempaa on kohtaamis- ja kuuntelutaito. Koulutuksessa käsitellään mm. musiikin vaikutuksia aivoterveyteen ja muistisairaan hyvinvointiin sekä annetaan laaja materiaalipankki musiikkiaiheisten hetkien sisällöksi. Koulutus on maksuton ja avoin sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakastyötä tekeville ammattilaisille, alalle opiskeleville ja vapaaehtoistyötä tekeville.

Koulutukset toteutetaan verkossa kaksi kertaa seuraavina ajankohtina:

Ti 26.3. klo 10:00-11:30 

To 16.5. klo 12:00-13:30 

Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit: https://www.musiikkijamuisti.fi/koulutukset

 

Jorge Martín, hankevastaava

P. 044 775 4455

Oman elämäni sävelet – musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena - hanke

Kanta-Hämeen Muistiyhdistys ry